.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
کوه زباله در قائم شهر ؛
۴۰ سال است که زباله‌ها در کنار رودخانه تالار دپو می‌شوند/ احتمال ورود شیرابه به زمین‌های کشاورزی
شمال نیوز : شیرابه این زباله‌ها، رودخانه تالار در نزدیکی کوه زباله را آلوده می‌کند همچنین این شیرابه به آب‌های زیرزمینی نفود می‌کند و از این طریق وارد زمین‌های کشاورزی و در نهایت محصولات کشاورزی می‌شود. همچنین دام و حیات وحش هم از این آسیب در امان نیستند.
۴۰ سال است که زباله‌ها در کنار رودخانه تالار دپو می‌شوند/ احتمال ورود شیرابه به زمین‌های کشاورزی

شمال نیوز: زینب رحیمی ــ شیرابه زباله‌ها در قائم شهر می‌تواند بلای جان زمین‌های کشاورزی شود. چهل سال است که زباله‌های قائم شهر و روستاهای اطراف آن در کنار رودخانه تالار در پنج کیلومتری جاده کیاکلا به سمت میدان امام قائم شهر دپو می‌شود و حالا تبدیل به یک کوه بزرگ و بلند زباله شده است.

شیرابه این زباله‌ها رودخانه تالار در نزدیکی کوه زباله را آلوده می‌کند همچنین این شیرابه به آب‌های زیرزمینی نفود می‌کند و از این طریق وارد زمین‌های کشاورزی و در نهایت محصولات کشاورزی می‌شود. همچنین دام و حیات وحش هم از این آسیب در امان نیستند، جون آنها هم از این آب‌های آلوده استفاده می‌کنند، بنابراین فلزات سنگین و آلاینده‌ها به طور مستقیم و غیر مستقیم وارد بدن انسان و حیوانات این منطقه می‌شود.

در روزهای بارانی حجم شیرابه‌های جاری در این مرکز دپو بیشتر می‌شود. با اینکه کانالی دور تا دور کوه زباله قائم شهر ساخته شده تا مانع ورود شیرابه به رودخانه تالار و زمین‌های کشاورزی اطراف شود، اما این کانال هم پر از آشغال شده و تردید است که کارکرد چندانی در جمع کردن شیرابه‌ها داشته باشد ضمن اینکه هنوز کانال‌های جمع‌آوری و هدایت این شیرابه‌ها به مرکز تسویه تکمیل نشده است.

در مرکز دپوی پسماند قائم شهر از دهه ۸۰ یک سوله برای تفکیک پسماند و کانال‌هایی برای تسویه شیرابه ایجاد شده اما سال‌هاست که نیمه‌کاره مانده و تکمیل نشده است. عباسی -یکی از اعضای شورای شهر قائم شهر- تاکید دارد که باید دولت بودجه خاصی برای تکیمل این طرح‌ها اختصاص دهد اما ابراهیمی کارنامی -مدیر کل محیط زیست مازندران- اعتقاد دارد که شهرداری و شورای شهر قائم شهر اراده‌ای برای حل مشکل پسماند ندارند و الا می‌توانستند از مالیات و عوارض شهر برای این موضوع استفاده کنند. بنابراین درست نیست که شهرداری تنها چشم انتظار بودجه دولت بماند.

از سوی دیگر شورای شهر قائم شهر، نبود سرمایه‌گذار داخلی و خارجی را دلیل عدم ساماندهی پسماند قائم شهر، مطرح می‌کند. موضوعی که سهیل اولازاد -فعال محیط زیستی حوزه پسماند-، با آن مخالفت دارد و می‌گوید: سرمایه‌گذار برای مدیریت پسماند وجود دارد. آنها به ما که فعال هستیم مراجعه و اعلام آمادگی می‌کنند پس حتما به شهرداری و شورای شهر هم مراجعه می‌کنند، بنابراین نبود سرمایه‌گذار بهانه است.

افزون بر این، درباره نبود سرمایه‌گذار خارجی مدیر کل محیط زیست مازندران می‌گوید: در چند سال اخیر تکنولوژی داخلی در حوزه پسماند پیشرفت قابل توجهی داشته و نیازی نیست که منتظر انتقال تکنولوژی از خارج باشیم. می‌توان با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی فکری برای حل مشکل پسماند در قائم شهر و سایر شهرهای شمالی کرد. به گفته مدیر کل محیط زیست مازندران باید نهادهای نظارتی به این موضوع ورود و مشخص کنند که در چند سال گذشته چقدر بودجه برای حل مشکل پسماند اختصاص یافته و چقدر از اینها خرج پسماند شده است؟

منبع : عصر ایران


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.057 seconds.